Третій транш Світового банку планують використати на будівництво доріг. Україна може отримати його наступного року, а розмір траншу складе 560 мільйонів доларів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Зі Світовим банком ми завершимо перемовини по третьому траншу на 560 мільйонів доларів, які, якщо рада директорів Світового банку погодить, ми зможемо використовувати наступного року", - зазначив він.

Ці гроші, за його словами, будуть використані на відрізок автодоріг Київ-Харків, відрізок Полтава-Харків продовжать до Харкова. Також частину грошей спрямують на дорогу Миколаїв-Кіровоград-Херсон та завдаток відрізку Львів-Одеса.

Читайте також: Депутати дозволили будувати дороги за кошти з митниць

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Пивоворський додав, що окрім Світового банку Міністерство інфраструктури веде переговори про кредитування на зазначені цілі і з іншими фінансовими установами.

Міністр наголосив, що Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк, враховуючи, що дефолту в Україні не відбулось, готові продовжувати переговори про будівництво нових доріг.