У середу в Відні пройшли переговори між главою "Газпрому" Олексієм Міллером та главою "Нафтогазу України" Андрієм Коболєвим. За підсумками переговорів Міллер заявив, що "всі принципові двосторонні питання з Україною вже узгоджені".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Керівник російської компанії зазначив, що угоду за участю Європейської Комісії підпишуть наступного тижня, а постачання газу за передоплатою відновляться з першого жовтня.

П'ять днів тому Міллер не виключав, що поставки можуть поновитися вже в "останній декаді вересня".

"У найближчі кілька днів НАК "Нафтогаз України" звернеться до "Газпрому" про подання знижки щодо мита, як це і було в попередні періоди. Рівень цін буде конкурентноспроможний з сусідніми до України країнами Європейського Союзу", - наголосив керівник російського газового монополіста.

Популярні новини зараз
Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Читайте також: "Північний потік-2" - це бажання російських олігархів відмити побільше грошей - експерт

"Газпром", за його словами, утримається від умови "бери-або-плати" на наступні два квартали, що було однією з вимог української сторони.

Нагадаємо, минулої п'ятниці делегації Росії та Європейської Комісії погодили умови зимового пакета для України. Після узгодження з українською стороною його планують винести на підписання.