Держагентство рибгосподарства збирається зробити аматорський вилов риби платним. Про це повідомила прес-служба агентства з посиланням на голову відомства Ярему Коваліва.

Гроші збираються направити на зариблення водойм. Вартість риболовлі відповідатиме фінансовим можливостям середньостатистичних українців, обіцяють у відомстві.

"Зрозуміло, що потрібно наповнювати бюджет грошима. Але цікаво, як урядовці збираються контролювати сплату за риболовлю. У них зараз бракує людей, щоб із браконьєрами впоратися, що ловлять рибу сітками у одних і тих же місцях", - говорить "Знай" Валерій Семчишин із Черкаської асоціації рибалок.

Читайте також З жовтня піднімуть тарифи на дротові телефони

За його словами, якщо цю плату і введуть, то її братимуть лише із мешканців міста.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"У нас, наприклад, є місця, де завжди ловлять на вудку. Це переважно пенсіонери та підлітки. Ось туди й ходитиме рибінспекція. А більш заможні люди, які мають можливість на своєму катері пришвартуватися до острова і там ловити у десять разів більше риби, й надалі не платитимуть за це грошей", - вважає фахівець.

Він сумнівається, що ці гроші справді підуть на розведення риби.

"Теоретично і штрафи за вилов риби сітками мав би йти на розведення риби. Але, як показує практика, рибінспекція бере неофіційно половину від штрафу. Ці гроші ніде не декларуються." - каже Валерій Семчишин.

Нагадаємо, у більшості країн Європи є фіксований платіж за вилов риби у водоймах. Зазвичай його беруть на спеціально відведених для цього місцях.