Підвищенням тарифів "Укртелеком" не робить тарифи об'єктивними - лише збільшує свої прибутки, вважають у консалтинговій компанії AFS.

"Укртелеком" - це ще з 2013 року власність групи СКМ олігарха Ахметова. Там звикли до високих прибутків. Тому й підвищують тарифи", - говорить "Знай" Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS.

З жовтня на 17,5% пsдвищать абонплату за стаціонарний телефонний зв'язок. Міські користувачі платитимуть замість 39,91 грн 46,90 грн, сільські та селищні абоненти - не 31,58 грн, як зараз, а 37,12 грн.

Читайте також На "Укрспирті" виявили збитків на 880 мільйонів гривень

На думку експерта, чергове підвищення тарифів на дротовий зв'язок викличе хвилю відмов від нього.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

""Укртелеком" із 2011 року переживає скрутні часи. Якщо раніше люди стояли в черзі на проведення телефону, то зараз навпаки — багато відмовляються. Зникає потреба в стаціонарному телефоні, бо в усіх є мобільні. За останні півтора роки ціни суттєво зросли на продукти, техніку, проїзд. Тому люди будуть жертвувати тим, чим мало користуються — це стаціонарні телефони та дротові радіоприймачі", - говорить експерт.

Нагадаємо, весною "Укртелеком" звернувся до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з пропозицією підвищити тарифи на місцевий зв'язок у середньому на 25%. Але НКРЗІ відхилила частину вимог компанії.