В обмінниках і банках американську валюту продають за 23 грн, а купують - за 22,5 грн. На міжбанку долар коштує у продажі 21,4 грн, а при купівлі - 21,3 грн. Офіційний курс НБУ опустився від вчора на 6 копійок і становить зараз 21,52 грн.

"Курс вже не залежить від військових дій на Донбасі. Конфлікт зараз частково заморожено й всі звикли, що Україна — в стадії часткової окупації. В подальшому вартість американської валюти залежатиме від інфляції", - говорить "Знай" Олександр Жолдудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Риболовлю можуть зробити платною

За його словами, позитивно на курсові коливання вплинула реструктуризація міжнародних боргів України. Відповідно до угоди про реструктуризацію, держава не платитиме тіла кредиту до 2019 року, лише відсотки.

"До наступного вересня гривня знеціниться ще на 12 відсотків, настільки ж подорожчає і валюта. Великих стрибків поки не прогнозується", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Нагадаємо, ще в червні курс в обмінниках і банках був на 1-1,2 грн нижчим, ніж зараз. Офіційний курс Нацбанку майже не змінився.