У 2016 році ціни на нафту можуть піднятися до 60 доларів, у тривалій перспективі ціна буде на рівні 50 доларів за барель. Такий прогноз озвучив міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише Укрінформ.

"Мені здається, що волатильність буде високою, і ціни в наступному році можуть бути вже до 60 доларів підняті, але це не факт, що збережуться такі ціни в середньому. Середні ціни, на наш погляд, на тривалу перспективу будуть на рівні 50 доларів за барель", - сказав він.

Читайте також: "Через новини із Сирії нафта подорожчає, але ненадовго" - експерт

Раніше повідомлялося, що Росія готується до падіння ціни на нафту до 30-35 доларів за барель.

Боротися з падінням цін на нафту російський уряд планує подальшим скороченням витрат. Основним варіантом розглядається скорочення пенсій.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд переглянув у бік погіршення економічні прогнози для Росії. Коливання оцінок фонду фахівці пов'язують передусім з зниженням цін на нафту на світових ринках.