Міністерство інфраструктури України планує використати більше 50 млн євро кредиту від уряду Німеччини на відновлення транспортної інфраструктури на сході України.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, про це йшлося на зустрічі заступника міністра інфраструктури Миколи Снітка з представниками Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини та німецького посольства в Україні.

Надання кредиту передбачає міжурядовий Меморандумом про взаєморозуміння.

"В планах Мінінфраструктури - придбання двох пересувних тягових підстанцій, необхідних для відновлення залізничної інфраструктури на підконтрольних українській владі територіях у східному регіоні країни. Відновлення залізничних шляхів дозволить відвести з регіону рухомий склад і вивезти звідти вантажі, зокрема, вугілля, необхідне для підготовки до зими українських електростанцій", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини €70 тисяч на розвиток електронних закупівель

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім того, українська сторона запропонувала використати частину коштів на відновлення і модернізацію тепловозної тяги серії 2ТЕ116. Саме її планують використовувати для вивезення вантажів з тимчасово окупованого Донбасу.

Нагадаємо, у квітні 2015 року уряди Німеччини та України домовились про надання нецільового кредиту в сумі 500 млн євро.