Міністр фінансів України Наталія Яресько закликала США, Європейський союз та інших інвесторів подвоїти наступного року свої фінансові зобов'язання перед країною.

Про це повідомляє Financial Times.

Вона попередили, що 40 мільярдів доларів, які виділив МВФ, є замалою сумою для гарантування довгострокової економічної стабільності.

Видання зазначає, що Україна має значні успіхи в економічних реформах.

США надали Україні 7,5 мільярдів доларів. Проте подвоєння цієї суми, за її словами, необхідно для розвитку інфраструктурних проектів та збільшення інвестицій.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Читайте також: Економіка України починає зростати - німецькі експерти

Яресько також попередила, що Київ не пропонуватиме Росії жодних "особливих угод" щодо облігацій на суму в три мільярди доларів.

Це попередження, за інформацією видання, надійшло перед зустріччю Яресько з міністром фінансів Росії Антоном Сілуановим з метою обговорення подальшої долі цього боргу.

Україна розглядає цю суму як комерційну заборгованість. Вона стверджує, що його також потрібно реструктуризувати. Росія, в свою чергу, наполягає на тому, що ця сума вважається держборгом України. Його невиплата, в подальшому, ускладнить існуючу програму МВФ.