До кінця місяця молоко подорожчає на 1-1,5 грн, повідомляють в "Українському клубі аграрного бізнесу". Якщо зараз літр молока у поліетиленовій плівці продають за 11-13 грн, то вже в листопаді молоко коштуватиме 12-14,5 грн.

"На осінь надої молока зменшуються. Наприклад, лише за вересень обсяги виробництва молока впали на майже на 10 відсотків. Через зменшення пропозиції молокопереробні заводи підняли закупівельні ціни на 20-30 копійок. Тому ця ціна буде закладеною в кінцевом продукті – пастерилізованому молоці та інших молокопродуктах", - говорить "Знай" Василь Вінтоняк, директор консалтингової компанії "Інфагро".

Читайте також "Американські гроші для відновлення Донбасу зміцнять гривню"

За його словами, це не останнє подорожчання молока. Чим ближче до зими, тим стрімкіше зростатимуть закупівельні ціни.

"У холоди надої молока падають на 25-30 відсотків, тому не дивно, що молоко й надалі дорожчатиме. Порівняно із минулими роками і зважаючи на інфляцію, українці практично не відчують підняття цін на молоко, адже завдяки тому, що експорт до Росії перекрито, на нашому внутрішньому ринку молока буде вдосталь. Сезонний фактор у цій галузі відчуватиметься не так гостро", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще