Сьогодні газ для заправки автомобілів подорожчав на 17-20 копійок. Ще вчора літр про-пан-бутану продавали за 9,95 грн, а зараз — за 10,13 грн. У більшості мереж повідомляють про збільшений попит серед водіїв на газ.

"Вартість газу зростає через те, що головний імпортер газу в Україну Мозирський завод, що в Білурусі, закрився на ремонт. Тому в Україні зараз бракує газу для заправки", - пояснює "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-дослідницького центру "Психея".

За його словами, на відміну від ринку бензину, у торгівлі газом важко диферсифікувати поставки пального.

"Наші оператори мали б подбати про це, але, очевидно, вони просто не захотіли. Тепер купують газ Речецького заводу, який також у Білорусі. Але він окремо робить пропанний газ і буттаний, тому його вартість стає більшою. Та й попит після підняття ціни на газ став більшим. Люди стали більше заправлятися, боячись, що пальне дорожчатиме і далі", - говорить експерт.

Читайте також АЗС заробляють на кожному літрі пального 3 гривні, а мали б - 1,5 гривень - експерт

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він вважає, що суттєво вартість газу до кінця року не підніметься. Але поступово все ж вона ростиме.

"Зазвичай ближче до зими спостерігається зменшення виробництва обсягів газу. Цей рік буде не винятковим", - пояснює Геннадій Рябцев.

Нагадаємо, минулого тижня бензин А-95 подешевшав на 40-50 копійок.