Із завтрішнього дня на Борщагівській лінії швидкісного трамваю проїзд можна буде оплатити банківською карткою MasterCard з послугою PayPass. Система працюватиме на турнікетах за аналогією тієї, що встановлена на деяких станціях метро, повідомляють у "Київпастрансі"

Аби заплатити за проїзд, достатньо буде піднести картку PayPass до сканера і з неї автоматично знімуть 3 грн.

"Такий вид розрахунку — це вимога часу. І дуже дивно, що державні підприємства почали запроваджувати систему оплати картками так пізно. Адже ще 2013 року Верховна рада ухвалила законопроект про обов'язкове встановлення терміналів для банківських карток у всі точки торгівлі, включаючи кіоски та точки на базари", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також У метро Золоті Ворота не приймають зарплатну картку

За його словами, розрахунок картками зазвичай підвищує дохід підприємств на 7-10%

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Людям легше витрачати електронні гроші. Вони їх фізично не відчувають на дотик. Саме через це крупні супермаркети одними із перших стали встановлювати термінали для прийому карток", - пояснює експерт.

Нагадаємо, у червні в столичному метрополітені почали встановлювати сканери для розрахунку за проїзд картками.