Станом на 1 жовтня загальна сума заборгованості неплатоспроможних банків за кредитами перед Національним банком України становила 52,827 мільярда гривень.

Такі дані наведені в матеріалах Нацбанку для засідання парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, передає УНІАН.

У документі сказано, що заборгованість по кредитах перед НБУ є у 26 з 60 неплатоспроможних банків.

За даними Нацбанку, обсяг активів неплатоспроможних банків на початок жовтня становив 371,66 мільярда гривень.

Читайте також: "Українські банки збільшують відсоткову ставку через брак коштів" - експерт

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, раніше від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб стало відомо, що більше третини активів неплатоспроможних банків, які знаходяться в управлінні відомства, закладені по боргах цих банків перед НБУ.

Так, за даними ФГВФО станом на 1 вересня балансова вартість активів неплатоспроможних банків в управлінні фонду склала 331,4 мільярда гривень, а балансова вартість активів, які знаходяться в заставі у Нацбанку - 119,6 мільярда гривень.