Завтра, 19 листопада, Україна має намір підписати угоду про надання позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку з групи Світового банку на суму 560 мільйонів доларів.

Як повідомляє прес-служба уряду, гроші підуть на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі. Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила виділення цієї позики на початку листопада цього року.

Проект передбачає проведення ремонтних робіт для модернізації приблизно 100 кілометрів автомобільного шляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки.

Читайте також: Оформити автомобіль стане дешевше на 1 тисячу гривень - Аваков

"Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль з чотирма смугами руху і високим рівнем безпеки, включаючи аварійний бар'єр по центру і, в разі необхідності, бар'єрами по сторонах дороги", - сказано в проекті.

Популярні новини зараз
Мобілізація 2024: як держава "закручує гайки" для ухилянтів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Його планують завершити в 2021 році. У результаті тривалість поїздки між Полтавою і Харковом має скоротитися зі 140 хвилин до 96 хвилин, а кількість ДТП - зі 139 до 85 випадків на рік.