Сьогодні народні депутати не підтримали урядовий проект правок до приватизаційного законодавства №2319а. Він дає можливість продавати державні підприємства приватним власникам за спрощеною схемою.

"Питання приватизації завжди доволі болюче для суспільства. Завжди лишається відчуття, що підприємства передадуть олігархам. Очевидно популістські політичні сили через це й не підтримали його", - говорить "Знай" старший дослідник Інституту економічних досліджень Віктор Кравчук.

За його словами, законопроект створили ще в червні. Він передбачав приватизацію нестратегічних підприємств і суттєво обмежує потенційних власників.

"Там сказано, що росіяни не мають права приватизовувати наші підприємства. Вся інформація про власників має бути в інтернеті. Тому він є абсолютно безпечним для економіки України. Після приватизації цей закон дає можливість залучити до держбюджету 17 млрд. грн. Хоча з іншого, в час війни такі законопроекти навряд чи б пройшли в іншій країні", - каже експерт.

Нагадаємо, що востаннє за цей законопроект голосували вчора.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще