Психологи виокремили ряд фраз, які блокують притік грошей. Через ці словосполучення і висловлювання люди програмують себе на негативні та несприятливі ситуації для заробітку коштів чи залучення капіталу.
- З одного боку, деякі люди часто розповідають про малу кількість грошей, недостатню кількість на банківському рахунку чи неможливість заробити потрібну суму, щоб у них ніхто не позичав. Однак з часом вживання чітких враз про обмаль грошей стає звичкою, а потім — реальністю, - говорить "Знай" психолог Павло Войтюк. Він каже, які фрази не варто вживати, аби не втрачати коштів.

1. В мене немає грошей

У більшості випадків, говорячи в голос таке твердження, людина констатує, що не має коштів на ту чи іншу річ. Однак вживає узагальнену фразу, тому в думках блокує для себе розваги, купівлю потрібних речей. Якщо в неї гроші з'являються, то швидко на щось йдуть. Психолог радить відмовитися від цієї фрази на користь іншої "сьогодні не взяв вдосталь коштів на це", "поки ця покупка для мене не в пріоритеті", "зараз не час виділяти на це кошти"

2. Не ненавиджу свою роботу
Люди, яким не подобається робота, зазвичай пригнічені. В них гроші не затримуються надовго, бо вони щодня компенсують свою незадоволеність миттєвими приємностями — додатковою сигаретою, солодощами, кавою тощо. Психолог вважає, що більший шанс розбагатіти є в того, хто має низькооплачувану, але улюблену роботу.
"Можливо, це суперечить логіці, але як показує досвід, в щасливої людини на 25-30 відщсотків більше шансів знайти додатковий дохід, ніж в тій, яка пригнічена", - каже він.

Читайте також Як правильно продати себе роботодавцю

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

3. Я ніколи не зможу собі цього купити
Такою фразою людина блокує у своїй підсвідомості можливість придбати щось дороге чи необхідне. Зазвичай таке формулювання є ознакою комплексу неповноцінності. Тому, щоб ця фраза не знижувала притоку грошей, потрібно працювати над самооцінкою.

4. Гроші даються тільки важкою працею
Так говорять люди, чия молодість припала на радянський час. Вони бачили, що багатіли переважно бандити в 1990-х і нечесні люди. Справді будь-які кошти даються нелегко. Однак, вживаючи таке формулювання, людина налаштовує себе на те, що в її житті будуть зароблені лише важкою працею. Хоча, наприклад, не гіршим варіантом є використання свого інтелектуального досвіду для заробітку. Це зазвичай легше й доходи приносить більші.
Таке твердження краще замінити іншим "Щоб заробити, потрібно працювати".

5. На це неможливо заробити чесним шляхом
Таку фразу полюбляють люди, які не вірять у власні сили та удачу. Якщо люди, що полюбляють таку фразу, не розширять своє коло спілкування, ніколи не зароблять серйозних сум.