Президент країни-агресора Володимир Путін не намагатиметься відділити окуповані території від України, тому що боїться повторення на Донбасі помилки, допущеної у 2008 році, коли він роздавав російські паспорти в Абхазії та Осетії.

Відповідну думку, коментуючи інформацію Bloomberg про плани Кремля щодо України, висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "Радіо Свобода".

"Я не погоджуюся з такою оцінкою. Чому? Тому що вони затягнули з прийомом Абхазії і Осетії. Ще тоді був очевидним план по Грузії у 2008 році зробити "грузинську федерацію" і впхнути назад ці регіони. Але вони зробили помилку – почали роздавати російські паспорти. В результаті Абхазія провела "референдум" і проголосувала за вступ до складу Російської Федерації. І досі Росія не відреагували на це рішення. І ці два анклави висять у повітрі, незрозуміло де і як", - підкреслив він.

На Донбасі ж Путін вирішив легалізувати "документи" та "кордони" псевдореспублік, тому Жданов дійшов висновку, що ніякої інтеграції цих утворень у склад Російської Федерації не передбачається.

"Інакше втрачається сенс всієї цієї війни, яка була розпочата", - додав він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповідаючи на питання про головну мету господаря Кремля, експерт припустив, що президент Росії намагатиметься підтримувати цю "гарячу точку", аби впливати не лише на окуповані територій, а й на всю Україну. Він вимагатиме реінтеграції Донбасу в Україна, але лише з "особливим статусом".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", бойовики Донбасу вигадали, як поповнити свої лави до 9 травня.