Напередодні проведення «Євробачення-2017» в столиці України, ми вирішили більш детально розглянути, де будуть проживати гості з Європи. Одне з найбільш ймовірних місць розміщення VIP-відпочиваючих - респектабельний готель Hyatt Regency. Але насправді виявилося, що за красивим зовнішнім виглядом і скляним фасадом, гостей підстерігає багато неприємних сюрпризів.

На сьогоднішній день в Києві є всього кілька п'ятизіркових готелів. І саме наявність такої кількості зірочок багато до чого зобов'язує. Зокрема це означає, що гість готелю може розраховувати не тільки на сучасні і чисті номери, але і на обслуговування по вищому ґатунку, а так само безпеку в будь-якому її прояві.

На жаль, в Україні навіть такий високий статус готелю і захмарні ціни на проживання в ньому, не завжди гарантують відповідну якість послуг. У цьому ми переконалися, детально вивчивши історію готелю Хаятт Редженсі Київ. Як виявилося, з моменту відкриття в 2007 році, готель пережив низку різного роду скандалів: від отруєння гостей, до пограбування глави СБУ.

З'явився всупереч ЮНЕСКО

Знавці історії архітектурного Києва запевняють, що готель Хаятт став одним з перших скандальних будівництв у місті. Спочатку на його місці хотіли побудувати хмарочос висотою до 130 метрів. Що суперечить всім містобудівним нормам щодо центральної частини міста.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Будівництво готелю почали в 1996 році, і вже на цьому етапі проект піддався коригуванню - від гігантського хмарочоса відмовилися. Навесні 1998 року будівництво загальмувалося і Хаятт на два роки став. Оскільки рости вгору не дозволили, майбутній готель розширили, зруйнувавши кілька пам'ятників архітектури. Історики відзначають, що квартал старих будинків через це був втрачений. Роботи з будівництва відновили в 2000-му році, а об'єкт здали лише через 7 років.

Будівництво готелю Хаятт в центрі столиці похитнуло ставлення світової громадськості до самого міста. Справа в тому, що готель побудований в буферній зоні Софії Київської. Через це з заповідника навіть хотіли зняти статус «під охороною ЮНЕСКО».

Зокрема Франческо Бандаріна, директор Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в свій час заявив, що деякі будівництва в центрі Києва виходять за рамки допустимого. Зокрема - готель Хаятт.

У пресі також не схвально відгукувалися з приводу будівництва скляного півкола: «Хаятт» звели на місці трьох зруйнованих заради цього пам'яток архітектури: двох на Михайлівському провулку і однієї, зверненої головним фасадом на Софійську площу ... Побудований вище Софійського й Михайлівського соборів готель порушив візуальну вісь між цими святинями, вніс різкий дисонанс в історично сформований архітектурний ансамбль Софійської площі».

Скандали з силовиками

За десять років роботи готель виявився втягнутим в цілу низку скандалів з правоохоронними органами. Перший з них розгорівся на початку роботи, коли в готелі викрили групу співробітників, що займалися звідництвом та проституцією.

Міліція затримала консьєржа готелю Hyatt Regency в Києві за підозрою в сутенерстві. Тоді в прес-службі ГУ МВС в Києві пояснили, що 21-річний співробітник готелю, який працює там з травня 2008 року, залучив до співпраці чотирьох дівчат, які погодилися працювати повіями. Одна година їх послуг коштувала клієнту 500 доларів, 100 з яких юнак залишав собі в якості компенсації за «турботу».

[[{"fid":"177490","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Проститутки","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Проститутки"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Проститутки","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Проститутки"},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Проститутки","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Проститутки"}},"attributes":{"alt":"Проститутки","title":"Проститутки","height":"453","width":"600","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Оперативники відділу по боротьбі з торгівлею людьми затримали злочинців на «гарячому». В одному з готельних номерів зловили дівчат, які надавали інтимні послуги.

Консьєрж зазначив, що гості готелю самі знають, що відділ консьєржів - це відділ для дозвілля гостей, і там можна дізнатися всі ресторани і місця відпочинку, де можна знайти дівчат, або просто їх телефон. За його словами, клієнти часто підходять і питають, чи є можливість організувати повій. При цьому він зазначив, що керівництво знало про те, що відбувається.

Так само готель відзначився і в історії з пограбуванням глави СБУ Валентина Наливайченка. У нього на 8 березня вкрали гаманець з грошима і кредитками.

«У голови СБУ Валентина Наливайченка минулі свята видалися невдалими - у нього вкрали гаманець. Та не де-небудь, а в одному з найкрутіших столичних готелів - Hyatt Regency, який розташований в самому центрі Києва на Софійській площі», - так про цей випадок писала преса.

Виявилося, що вранці 8 березня Валентин Наливайченко з дружиною і сином приїхали у фітнес-центр готелю. Глава СБУ вирушив в басейн. У роздягальні разом з ним були ще двоє гостей з Росії. Повернувшись після запливу в роздягальню, глава СБУ виявив, що у нього пропав гаманець.

[[{"fid":"177496","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency"},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency","title":"Hyatt Regency","height":"325","width":"663","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

ЗМІ повідомляли, що Валентин Наливайченко відразу подзвонив начальнику ГУМВС в Києві Віталію Яремі. А той відправив на місце події відразу дві оперативно-розшукові групи - в цілому до 10 чоловік. Однак міліціонерам в готелі були не раді. Близько двох години охорона готелю не пускала опергрупу всередину.

«В решті решт, оперативники зайшли в готель. З'ясувалося, що в гаманці лежали 400 доларів, дві банківські картки і водійське посвідчення», - розповідає джерело.

У 2014 році преса зовсім вибухнула корупційним скандалом. Відома українська письменниця Ірена Карпа заявила, що колишній глава Генпрокуратури Олег Махніцький купив готель Хаятт.

[[{"fid":"177497","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Олег Махницкий","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Олег Махницкий"},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Олег Махницкий","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Олег Махницкий"},"6":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Олег Махницкий","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Олег Махницкий"}},"attributes":{"alt":"Олег Махницкий","title":"Олег Махницкий","height":"497","width":"740","class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]

Незважаючи на всі спростування з боку екс-генпрокурора, слова письменниці підтвердив бізнесмен Володимир Дідух, відомий також як кримінальний авторитет Вова Морда. Він заявив, що представники партії ВО «Свобода» і, зокрема екс-генпрокурор Олег Махніцький, дійсно придбали готель Hyatt в центрі Києва за 200 млн. доларів.

Він пояснив, що знає про цю ситуацію тому, що свого часу він дав ВО «Свобода» 48 млн. доларів н розвиток політсили. Але з часом їх відносини зіпсувалися.

«Вони, перебуваючи при владі, взяли 600 млн. доларів. Купили готель «Жорж» у центрі Львова і «Hyatt» в Києві, банки скупили», - заявив Володимир Дідух.

Ставлення до гостей

Окремого опису заслуговує обслуговування в готелі і ставлення до гостей. Поряд з великою кількістю хвалебних відгуків, зустрічаються і досить не втішні згадки про цей готель.

Чого варте отруєння гостей в ресторані готелю рік тому. Тоді в СЕС Києва повідомили, що з готелю Hyatt Regency Kiev госпіталізовані три людини, діагноз - отруєння.

«Два іноземця вечеряли в ресторані готелю «Хаятт Рідженсі Київ» та імовірніше за все отруїлися устрицями», - сказав начальник управління санітарно-епідеміологічної служби в Києві Олег Рубан.

Ще одна постраждала - офіціант з того ж ресторану. У всіх постраждалих зафіксована гостра кишкова інфекція.

На передодні проведення в Україні «Євро-2012», журналісти знайшли багато невтішних відгуків про якість роботи готелю. Більшість іноземних гостей скаржилися на неправильні рахунки в ресторані, із завищеними сумами, а також відзначали, що якість харчування більше схоже на пансіонат, але ніяк не на готель такого рівня.

[[{"fid":"177500","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"8":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency отзывы","title":"Hyatt Regency отзывы","height":"415","width":"489","class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]

З плином часу особливо ситуація не змінилася. Дослідивши сайт відгуків, ми виявили велику кількість «свіжих» негативних вражень. Наприклад, Інна з Києва поскаржилася на непривітне ставлення персоналу: «Також в холі готелю, ніякої уваги до відвідувачів, не так просто дізнатися, де знаходиться туалет».

[[{"fid":"177505","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"type":"media","field_deltas":{"9":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"10":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency отзывы","title":"Hyatt Regency отзывы","height":"477","width":"679","class":"media-element file-default","data-delta":"9"}}]]

А Пилип з Санкт-Петербурга написав, що його взагалі обрахували на 1000 грн. Хоч неприємний осад залишився, скандалити він не став.

[[{"fid":"177509","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"type":"media","field_deltas":{"11":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"12":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency отзывы","title":"Hyatt Regency отзывы","height":"437","width":"686","class":"media-element file-default","data-delta":"11"}}]]

Є і більш різкі заяви відвідувачів. Так Оксана з Дніпра написала, що у неї з номера пропали гроші: «Нас попереджали знайомі, що краще вибрати інший готель. Вони відпочивали тут у січні 2016-го. Повернувшись з прогулянки виявили, що з сумочки зникли 200 доларів. Адміністрація заявила, що цього бути не може і навіть не стали розбиратися. Ще й нахамили, мовляв, самі винні».

[[{"fid":"177513","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"type":"media","field_deltas":{"13":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"14":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency отзывы","title":"Hyatt Regency отзывы","height":"316","width":"822","class":"media-element file-default","data-delta":"13"}}]]

У свою чергу Олександр з Харкова написав, що йому не сподобалося ставлення до постояльців. Спочатку йому дали не той номер, який забронював, а в підсумку він ще й отруївся їжею з ресторану і зауважив, що в його особистих речах, хтось рився.

[[{"fid":"177520","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"type":"media","field_deltas":{"15":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"},"16":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Hyatt Regency отзывы"}},"attributes":{"alt":"Hyatt Regency отзывы","title":"Hyatt Regency отзывы","height":"287","width":"822","class":"media-element file-default","data-delta":"15"}}]]

Беручи до уваги все викладене, можна припустити, що гості столиці, які приїдуть на «Євробачення-2017» будуть неприємно здивовані, а враження від України - безнадійно зіпсовані. Не ясно одне, чому за стільки років роботи, готель не попрацював над якістю своїх послуг. Адже така «гостинність» коштує досить дорого - від 400 до 12,5 тис. євро за номер.