В ізольованій карстовій печері в районі китайського міста Чунцин, що розташована в центральній частині країни, знайшли величезну саламандру.

Про це повідомляє видання The Daily Mail.

На велику китайську саламандру випадково натрапив рибалка. Науковці припускають, що їй приблизно 200 років. Знахідку рибалки перевезли у науково-дослідний центр, щобільш детально вивчити її. Тепер саламандра плаває не у підводній печері, а в басейні.

Довжина саламандри складає майже півтора метри, а вага — 51,7 кілограмів.

Тварини знаходиться на межі зникнення, а в Китаї це земноводне охороняється законодавством. Його чисельність значно зменшилась протягом останніх 30 років. Причиною цього стало браконьєрство.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Піднебесній гігантську саламандру вважають елементом розкоші. Її споживають як справжній делікатес. Також саламандру використовують в народній медицині і вона цінується як джерело для одержання лікарських засобів.

Читайте також: "Сердитий котик" подав позов на виробника кави

Китайська велетенська саламандра є найбільшим земноводним з поміж сучасних представників. Вона, на думку вчених, існує вже протягом понад 170 мільйонів років.

Тварина зустрічається в гірських скелях, струмках і озерах з чистою водою. Саламандра живиться крабами, омарами і великою рибою.