За перший вікенд в українському прокаті легендарна космічна сага "Зоряні війни: Пробудження сили" на рекордних 315 екранах зібрала 26,5 млн гривень. Подібний збір - це також рекорд для кінопрокату України. Вже подивились фільм 326 тисяч глядачів. Середня вартість квитка на цей фільм складала 81 гривню.

Про це повідомляє сайт "Кіно-театр".

Проте якщо у світі фільм став рекордсменом прокату завдяки високій очікуваності та мільйонній армії шанувальників, то його успіх в Україні експерти пояснюють насамперед широким релізом та високою вартістю квитків.

Так, у квітні на екрани України вийшов фільм "Форсаж-7", який протягом першого вікенду переглянули 371 тисяча глядачів, які принесли до кас кінотеатрів 21 млн гривень.

Новий епізод "Зоряних воєн" повинен перевершити найкасовіший фільм в історії прокату України – вітчизняний "Вій". Він зібрав в прокаті 32 млн гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У світі "Зоряні війни" за перший вікенд зібрали 529 млн доларів, майже половина з яких припадає на США (248 млн).

Таким чином у світі фільм "Зоряні війни: пробудження сили" випередив "Світ Юрського періоду", який раніше був рекордсменом із 525 млн доларів по всьому світу у перший вікенд показу.

Читайте також: Техасець дивився "Зоряні війни" 46 годин без перерви

До того ж, рекорд з продажів "Зоряних воєн" не остаточний. Він не включає в себе Китай, де прем'єра фільму запланована лише на 9 січня.

Голлівудські аналітики кажуть, що сьомий епізод "Зоряних воєн" може зібрати 3 млрд доларів. Це стільки ж, скільки зібрав найкасовіший фільм за всю історію кіно "Аватар" (2009).