У шотландській столиці місті Единбурзі знайшли цікаву історичну річ. На дитячому майданчику місцевої школи археологи виявили череп людини.

Про це повідомляє The Guardian.

Археологи та дослідники встановили, що людина, якій належали ці останки, померла у 16 або 17 сторіччі. Ймовірно, що вона була піратом, якого стратили саме на цьому місці через повішання. Місцевий спеціаліст Хейлі Фішер запевняє, що цьому чоловіку було років 50.

Цікаво, що початкова школа в Единбурзі є однією з найстаріших будівель у місті. Стіни навчального закладу були побудовані приблизно 600 років тому, тож не слід дивуватися, присутності на території дивних поховань.

Учні закладу вважають фантастикою той факт, що у їхній школі знайшли справжній череп справжнього пірата. З цього приводу найкращі вчені Шотландії проведуть для них ексклюзивний урок з історії міста.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Археологи знайшли поселення предків вікінгів

Нещодавно норвезькі археологи також зробили історичне відкриття для народу. Вони знайшли древнє поселення своїх нащадків - вікінгів.