Столичні чиновники продовжують створювати видимість турботи про інтереси жителів Києва, при цьому, до того, щоб зробити реальні кроки в цьому напрямку, поки не дійшло.

Про це порталу Знай.ua розповів глава київського відділення політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

За його словами, цей вислів - цілком справедливий і в контексті повернення в комунальну власність міського майна, переданого в управління компанії Київенерго.

«Багато партій, коли йшли на вибори, обіцяли повернути стратегічно важливі для життєдіяльності міста об'єкти інфраструктури. Багато говорили про повернення водопроводів, тепло і енергомереж з приватних рук під контроль міста. Загалом, безперечно, ці ідеї правильні. Однак, час іде, а обіцянки все так і не виконуються.

І проблема тут не в тому, що не існує реальної можливості це зробити. Ті ж договори з Київенерго або будь-які інші договори про приватизацію будь-якої комунальної власності, укладені з компаніями, підконтрольними олігархам, якщо їх дійсно ретельно перевірити ще раз, можуть містити безліч порушень процедури укладення подібних угод. А це вже достатній привід, щоб спробувати в судовому порядку їх розірвати.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після чого, на цілком законних умовах, або просто повернути цю власність під контроль міста, або за певну відповідну компенсацію викупити активи. Щоб це зробити, потрібно всього лише одна умова - політична воля уповноваженої особи або організації, чи то особисто мера, чи КМДА» - каже Федоренко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв портал Знай.ua, столиця залишиться залежною від Київенерго.