Члени французького парламенту із партії "Республіканці" на чолі із лідером "Франко-російського діалогу" Тьєррі Маріані сьогодні прилетіли до Сімферополя, повідомляє агентство ТАСС.

Метою візиту чиновників із Франції є зустріч із кримським головою Сергієм Аксьоновим та спікером місцевого парламенту Володимиром Константиновим. Парламентарі хочуть на власні очі побачити та почути думки місцевих мешканців про життя на окупованому півострові.

"Це мій перший за останні 13 років візит до Криму. Я збираюся зустрітися з політичним керівництвом і з простими мешканцями півострова. Я хочу дізнатися, як у них йдуть справи, чи відчувають вони труднощі у зв'язку з блокадою кордону і що вони думають про роль Криму в Росії", - розповів Тьєррі Маріані.

Під час зустрічі французькі депутати разом із місцевими чиновниками йтимуть вулицями Сімферополя, щоб поспілкуватися із простими людьми. Як зазначають обидві сторони, ніяких попередніх домовленостей про інтерв'ю не було.

Читайте також: БІльдт пропонує ввести миротворчі війська в Україну

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аксьонов додав, що після візиту до Криму європейські парламентарі зможуть переконатися у тому, що півострів живе нормальним життям та люди не шкодують про свій вибір.