Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений Верховною Радою закон №2676 про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Про це повідомив представник Президента в уряді Олександр Данилюк на брифінгу в апараті Президента, передає Укрінформ.

"Щойно Президент ветував закон, що вносить зміни до закону України про житлово-комунальні послуги в частині нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Президент вважає, що цей закон обмежує права громадян та суперечить політиці спрощення процедури отримання субсидій, яка проводиться урядом", - сказав Данилюк.

За його словами, уряд також пропонував накласти вето на цей закон.

Водночас, міністр соціальної політики України Павло Розенко зазначив, що Президент, ветувавши закон, захистив права пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій.

"Цей закон був поспіхом ухвалений Верховною Радою і, попри прекрасну назву і бажання начебто полегшити процедуру оформлення субсидій, насправді її суттєво ускладнював та обмежував права цілого ряду громадян на отримання субсидій", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: Рада надала учасникам АТО субсидії на комунальні послуги

Розенко додав, що, якби цей закон набув чинності, два мільйони осіб були б просто позбавлені права на отримання субсидій.

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики стверджував, що прийнятий Радою закон буде перешкоджати проведенню реформи у сфері надання субсидій.

"Уряд тільки скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а нардепи вирішили знову пустити пенсіонерів та інвалідів по всіх колах пекла, збираючи нікому непотрібні довідки. Чи не законопроект, а вершина абсурду!!!!", - обурювався Розенко.