Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов звинуватив президента РФ Володимира Путіна у спробах вкрасти чужу історичну спадщину.

"Пасаж Путіна про значення хрещення Володимиром Київської Русі для "російської нації та Росії в цілому" є спробою крадіжки чужої історичної спадщини. Коли говорити про історичне коріння, то взагалі не зрозуміло, яке відношення має один з улусів Золотої орди до Київського князівства та князя Володимира", - написав Турчинов на своїй сторінці у Facebook.

Секретар РНБО додав, що після того, як Володимир охрестив Русь, ще два століття ніхто не чув про Москву чи Московію, тому до Києва, Київської Русі чи київського князя вони не мають ніякого відношення.

"Якщо розглядати питання з погляду історичного впливу особистості на формування "єдиної російської нації та Російської держави", то логічніше було б Москві притулятися не до нашого Київського князя Володимира, який навіть уявити не міг, що на північних болотах щось побудують, а до хана Батия, який дав Олександру Невському ярлик на княжіння", - говорить Турчинов.

Читайте також: На Донбасі загинули не менше тисячі громадян РФ – російські правозахисники

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він підкреслив, що Московське князівство змогло виникнути лише за умови підтримки татаро-монгольських завойовників, а Москва і досі зберігає ординську формулу управління та спілкування з сусідніми країнами.