Під час бойових дій на Донбасі загинула щонайменше тисяча громадян Російської Федерації.

За словами співробітника російського правозахисного товариства "Меморіал" Сергія Кривенка, серед загиблих значна кількість військовослужбовців збройних сил РФ, передає УНІАН.

"Йдеться, ймовірно, навіть про тисячу загиблих. Може, більше", - сказав Кривенко.

За його словами, неодноразові випадки, коли російські солдати загинули або потрапили в полон під час боїв на підконтрольних терористам територіях Донецької та Луганської областей.

Загальну кількість російських солдатів на Донбасі правозахисник оцінює на рівні 6 тисяч осіб. Українська влада вважає, що військових РФ там від 8 до 11 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: Кримських військових активно мобілізують до складу бойовиків

Відзначимо, Кривенко є членом Ради при президентові РФ із розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Утім, президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що в Україні немає російських військових.

Росіяни загалом дотримуються такої ж думки. За даними останнього опитування "Левада-центру", які оприлюднили 28 липня, 52% росіян, вважають, що на Донбасі немає російських військ. Позитивно на це питання відповіли 26% опитаних, 22% вагалися з відповіддю.