Франсуа Олланд спростував заяву Москви про те, що сторони домовилися про суму і термін виплати компенсації за непоставлені "Містралі".

Про це повідомила низка французьких ЗМІ, передає Російська служба Бі-бі-сі.

"Зараз домовленості немає", - цитують Олланда французькі ЗМІ.

Про те, що домовленість досягнута, повідомив сьогодні помічник Путіна з питань військово-технічного співробітництва Володимир Кожин. "Я сподіваюся, що найближчим часом буде підписано угоду про розірвання контракту, і тоді буде оголошена сума, яку Франція нам заплатить", - пояснив він.

У той же час сьогодні ЗМІ повідомили, що Франція заплатить Росії 1,2 мільярда євро неустойки за "Містралі" через підписання угоди про розірвання контракту.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У 2011 році Франція за контрактом повинна була почати будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль". Сума контракту склала 1,2 млрд євро, і Росія внесла передоплату 840 млн.

Перший корабель Росія повинна була отримати в листопаді 2014 року, проте влітку 2014 року президент Франції оголосив, що у зв'язку з подіями в Україні "Містралі" не можуть бути передані.