Майже 70 тисяч російських військовослужбовців зараз незаконно знаходяться на українській території. Про це заявив президент Петро Порошенко.

Дев'ять тисяч солдатів Росії знаходяться на Донбасі, ще 60 тисяч – на тимчасово окупованому півострові Крим. Таку заяву зробив Порошенко під час бесіди з журналістами австрійського видання "Kurier", передає Інтерфакс-Україна.

"9 тисяч російських солдатів з найсучаснішим озброєнням окупували мою країну. 60 тисяч російських солдатів окупували Крим. Це грубе порушення міжнародного права", — сказав глава нашої держави.

За його словами, Донбас це українська територія, на якій живуть громадяни України. "Повинні статися дві речі: виведення іноземних військ і закриття кордону. Між українцями немає проблеми знайти між собою компроміс. Це не конфлікт в Україні, це агресія проти України", — підкреслив він.

Читайте також: За час АТО загинули 387 десантників - Порошенко

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як ми писали раніше, українська армія буде патрулювати стратегічні висоти Бердянського, що біля Широкиного. Про це заявив президент Петро Порошенко під час візиту до Слов'янська Донецької області на честь дня ВДВ.