Питання екстрадиції екс-нардепа Ігоря Маркова Міністерство юстиції вирішуватиме у найближчий час.

Про це повідомив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя, передає Еспресо.TV.

"Конкретні терміни екстрадиції назвати не можу, але є термін, передбачений конвенцією - 40 діб", - зазначив він.

За цей час, за його словами, українська сторона має подати заяву на екстрадицію Маркова, а вже подальша ситуація залежатиме від розвитку процедури.

Також Неволя розповів і про наявність російського паспорта у Маркова.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"У нас інформації про російський паспорт немає, відомо, що у Маркова знайшли український паспорт для виїзду за кордон та український дипломатичний, який вже не дійсний", - зазначив він.

Керівник українського бюро Інтерполу наголосив, що навіть наявність у нього російського паспорту не врятує його від екстрадиції.

Маркова підозрюють у скоєнні злочину за статтею Кримінального кодексу "хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень". Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: Азаров розповів, що Марков робив в Італії

Марков зможе побачити свого італійського адвоката не раніше понеділка.

Нагадаємо, Інтерпол затримав екс-нардепа від "Партії регіонів" Ігоря Маркова в Італії. Міністерство внутрішніх справ оголосило його у розшук в кінці минулого року. У серпні 2015 року він брав участь у створенні в Москві так званого "альтернативного уряду України" та "Комітету порятунку України". Його покликав колишній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Також Марков супроводжував російського актора Михайла Пореченкова у Донецьку, де бойовики надали йому можливість постріляти по позиціях українських військовослужбовців з кулемета.