Кремль в рамках свого трактування Мінських угод висуває Україні нездійсненні вимоги, зокрема, щодо прямих переговорів з так званими ДНР і ЛНР.

Про це розповіло джерело в Блоці Петра Порошенка, пише "Апостроф"

"Уже ясно, що Мінські угоди по ряду пунктів нездійсненні - наприклад, в частині проведення виборів, на які у нас і Москви з сепаратистами зовсім різні погляди. Кремль хоче, щоб ми вели безпосередньо переговори з ДНР і ЛНР, а це неприпустимо хоча б через нинішніх керівників псевдореспублік. Рада працюватиме з поправками до Конституції. І часу вистачає - сесія триває до 2 лютого. Але справа в тому, що 31 грудня Мінські угоди вмирають самі по собі", - вважає він.

Читайте також: В Раді вистачить голосів за децентралізацію - Порошенко

За словами співрозмовника, зміни до Конституції України, що стосуються децентралізації і які передбачають тимчасовий порядок особливого самоврядування для окупованих районів Донбасу, цілком імовірно, не будуть прийняті незабаром.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"На наступній сесії 300 голосів за президентський законопроект однозначно не буде. Ті 288 голосів - це максимум, що дала ця Рада", - вважає він.

За словами джерела, в Адміністрації президента зацікавлені вести процес зміни Конституції, але не доводити його до логічного завершення найближчим часом.