Суд Генуї (Італія) змінив на вимогу захисту запобіжний захід колишньому народному депутату, лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову: з утримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат України фракції Радикальної партії Андрій Лозовий.

"Але це ніяк не вплине на розгляд головного питання - екстрадиції Маркова в Україні, яка є питанням честі для нашої держави. Дуже багато залежить від того, наскільки якісно і швидко українська сторона надасть італійській всі необхідні документи", - написав Лозовий.

Нардеп додав, що дата наступного судового засідання, на якому буде розглянуто питання екстрадиції Маркова в Україну, поки ще не призначена.

Читайте також: Суд заарештував мільйон гривень братів Каськіва

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, 12 серпня 2015 року стало відомо, що Маркова затримали в Італії. 14 серпня суд в Генуї прийняв рішення залишити Маркова під вартою. Захист скористався правом оскаржити запобіжний захід.

13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс постанову про затримання Маркова для доставки до суду з метою обрання запобіжного заходу на час розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 КК України за фактом бійки між представниками ВО "Свобода" і групою осіб, серед яких був і Марков у 2007 році.

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова 14 серпня повідомила, що Міністерство юстиції України направило владі Італії пакет документів для екстрадиції Маркова.