Є всі передумови для початку громадянської війни на території Російської Федерації.

Таку думку висловив експерт з безпекових питань, провідний науковий співробітник Наукового центру аерокосмічних досліджень НАН України Юрій Костюченко, передає Радіо Свобода.

"На тлі ідеологічного і етнічного домінування та в умовах нерівномірного розподілу ресурсів, ми спостерігаємо формування і радикалізацію соціальних груп, які дедалі більше застосовують насильство як інструмент політичних змін. Це – визначальні передумови конфлікту ", - говорить він.

На думку експерта, ознаками конфлікту є "показові вбивства і ув'язнення політичних опонентів, цинічні публічні погроми та потоки озброєних різнорідно індоктринованих добровольців до гарячих точок всього світу".

А рушійними силами стануть "транспортний і економічний занепад цілих регіонів, розрив міжрегіональних зв'язків, зубожіння і здичавіння населення, масова агресія і ненависть та штучні конфлікти з навколишнім світом".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Бельгійський прем'єр заявив про підтримку санкцій проти РФ

"У певному сенсі, зважаючи на ескалацію та схвалення насильства російським суспільством, можна сказати, що ознаки громадянської війни, якою півтора роки лякають Європу кремлівські пропагандисти, стають очевидні. Громадянська війна повільно розпалюється. Але не в Україні, а в самій Росії. "Гібридна громадянська" війна. Мабуть, єдина можлива сьогодні форма у зруйнованому російському суспільстві", - відзначає Костюченко.