Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вибух біля Верховної Ради, в результаті якого постраждали близько 90 правоохоронців, влаштували представники партії "Свобода".

"Близько 90 поранених під Радою, в тому числі кілька людей у ​​важкому стані. Це результат кинутих декількох вибухових пристроїв з боку людей у ​​футболках партії" Свободи ", що влаштували бійку з Нацгвардією під ВР. Пан Тягнибок, чим "Свобода" відрізняється від покидьків, які стріляють в наших гвардійців на фронті?! "- написав Аваков у своєму фейсбуці.

Читайте також: Один силовик помер від поранень, отриманих під Радою - Кличко

"Ніякі політичні цілі не виправдовують того, що ви зробили сьогодні під Радою. Ви привели з собою під Раду не мітинг з політичними розбіжностями - ви привели покидьків, що поранили в тому числі більше п'ятнадцяти бійців, що пройшли фронт! Четверо бійців з дуже важкими травмами очей, живота, шиї і ніг ..

Чому ми повинні тримати в Києві бойових хлопців? Проти Вас і ваших амбіцій? Чому солдати повинні отримувати поранення від провокаторів під вашими прапорами в цетрі Києва, за 1000 км від фронту !? Відповідь - тому, що ви дієте злочинно і неприпустимо"- заявив міністр МВС.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами Авакова, затримано вже близько 30 осіб, у тому числі і той, хто кинув гранату.

"Гранатометник спійманий - у нього вилучені гранати, у тому числі граната максимальної поразки Ф-1", - додав він.

"Я прошу у громадян повної підтримки максимально жорсткого покарання для тих, хто влаштував цей морок у центрі столиці! Якщо ми всі разом НЕ відреагуємо - країна буде занурюватися в хаос, під диктовку негідників з гранатами. Всьому є грань - грань суперечок і грань дискусій .. Але кидати гранати у своїх гвардійців, що прийшли з фронту - це не політика - це антиукраїнська війна нагадав, як би вони себе не називали! І ще - як би не було - порядок у столиці буде повним - є і сили, і воля! " - додав він.