Президент України Петро Порошенко дав добро на проведення перших виборів у об'єднаних територіальних громадах 25 жовтня. Про це повідомляє прес-службі глави держави.

Порошенко підписав Закон №676-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо організації проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Законом, який Верховна Рада прийняла 4 вересня, вносяться зміни до деяких статей законів "Про місцеві вибори" та "Про добровільне об'єднання територіальних громад".

Документом, зокрема, змінюється порядок утворення об'єднаних територіальних громад.

Читайте також: У Раді збирають голоси за скасування голосування за децентралізацію

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Центральній виборчій комісії передали повноваження призначати перші вибори об'єднаної територіальної громади.

"Зазначені зміни забезпечують реалізацію права суміжних територіальних громад сіл, селищ, міст на добровільне об'єднання, отримання фінансової підтримки у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку такої територіальної громади незалежно від амбіцій різних політичних сил, які до прийняття цього Закону мали змогу блокувати об'єднання територіальних громад в обласних радах", - повідомили у прес-службі Президента.