У трагічних зіткненнях під будівлею Верховної Ради 31 серпня винні лідери політичних сил і олігархи. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

За словами Порошенка, за сутички під Верховною Радою несуть відповідальність виконавці, який "кидали гранати і петарди з цвяхами, шурупами", а також керівники політичних сил, які організували безлади під стінами парламенту.

"Є відповідальність фінансистів-олігархів, які в цьому також брали участь", - зазначив він.

"Ми, навпаки, захистили місцеве самоврядування, а народ ці політикани намагалися обдурити", - додав Президент.

Читайте також: Треба провести роз'яснювальну роботу про суть децентралізації - Порошенко

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Говорячи про ті події, Порошенко зазначив: "Мета була - не Конституція. Мета була дестабілізація ситуації в країні".

Порошенко також переконаний, що українці мають право знати, що сталося 31 серпня, і пообіцяв забезпечити механізми "прозорого, ефективного, незаангажованого розслідування".

Нагадаємо, в результаті зіткнень біля Ради 31 серпня загинули три бійці Нацгвардії. У середу, 3 вересня, Печерський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід для всіх затриманих за підсумками столкновенійпод будівлею українського парламенту 31 серпня.