Міністерство оборони готується до початку роботи в нашій країні п'яти трастових фондів НАТО. Загальна їх сума складе в 5,4 мільйонів євро.

Про це повідомила прес-секретар Міноборони Вікторія Кушнір під час брифінгу, передає "УНІАН".

Країни-члени НАТО будуть здійснювати фінансову допомогу Збройним силам України через ці фонди. Основними напрямками будуть: модернізація систем зв'язку та автоматизації; реформування систем логістики та стандартизації ЗСУ; фізична реабілітація і протезування військовослужбовців, поранених в АТО; кіберзахист; перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців.

Читайте також: НАТО виділить на потреби української армії 5,4 млн євро

"Напрями витрачання коштів по кожному з проектів проходять узгодження в штаб-квартирі Альянсу", - зазначила Кушнір.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, на початку вересня 2014 на саміті НАТО в британському Уельсі було прийнято рішення про створення для України чотирьох трастових фондів. Наприкінці минулого року Альянс заснував п'ятий фонд для допомоги в реабілітації поранених українських військових.