Голосіївський райсуд Києва заарештував на 60 днів екс-голову наглядової ради столичного банку. Йому звинувачують у причетності до розкрадання 1 млрд гривень з фінустанови.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, банкіру визначено розмір застави в сумі 15 мільйонів гривень.

Підозрюваний разом з іншими керівниками цієї фінустанови в лютому 2014 створили ряд фіктивних підприємств і, використовуючи своє службове становище, сприяли отриманню ними незабезпечених кредитів. Внаслідок таких дій банку, вкладникам і Фонду гарантування вкладів було завдано збитків на суму майже 1 млрд гривень.

Банкіру повідомлено про підозру за статтею привласнення або розтрати чужого майна в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Інші посадові особи банку, які можуть бути причетні до цього злочину, встановлюються.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: ГПУ просить суд заарештувати екс-главу НБУ Соркіна

Фонд гарантування вкладів на своєму сайті уточнює, що заарештований голова наглядової ради Терра Банку Сергій Клименко. За даними з відкритих джерел, Клименко був власником цього банку, купивши його у бізнесмена Руслана Циплакова, відомого як друг Віктора Януковича-молодшого.

Крім того, члену наглядової ради Юлії Облецовой вручено підозру про злочин.

Нагадаємо, Терра банк був виведений з ринку Фондом гарантування вкладів у серпні 2014 року.