Керівник Управління із повернення активів, набутих корупційним шляхом, Олена Тищенко володіє віллою у Франції та розкішним будинком у Великій Британії вартістю 5,4 мільйона фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє програма "Схеми", передає "Радіо свобода".

Управління створили у липні, щоб пришвидшити повернення закордонного майна режиму Віктора Януковича. Проте у декларації самої Тищенко закордонні активи чітко не відображені.

Вона розлучилась зі своїм колишнім чоловіком бізнесменом Сергієм, але станом на сьоме вересня вони залишалися бізнес-партнерами.

Згідно з випискою з відкритого реєстру нерухомості у Франції, колишнє подружжя володіє маєтком через фірму SCI DU GRAND CHENE та мають спільну адресу реєстрації у Великій Британії у будинку вартістю 5,4 мільйонів фунтів стерлінгів, розташованого у районі Вейбрідж.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити
Показати ще

Там помешкання "ховаються" у лісі. Вулиць у районі немає, тільки просіки. Головну дорогу перегороджує шлагбаум, на якому зазначено, що далі дорогу закрито для всіх, хто не мешкає у цьому районі або не є членом місцевого ґольф-клубу.

Тищенко подала протягом трьох місяців три декларації з різною інформацією про закордонне нерухоме майно, земельні ділянки та мільйонні доходи.

"Просто насправді ці декларації розроблені так дивно. У Верховній Раді запитуєш: а вказувати закордонне майно? Ні, не треба, як ми це перевіримо? Добре, не треба - то тримайте", - пояснила вона такі розбіжності.

Читайте також: Відкрито справи проти суддів, які переслідували активістів Євромайдану

Вона також стверджує, що свої земельні ділянки декларувала в 2014 році, коли оформлялася в Адміністрацію президента.

Подружжя неодноразово було фігурантами антикорупційних журналістських розслідувань як в Україні, так і за кордоном. Тищенко тісно пов'язана зі скандальною справою казахського опозиціонера-мільйонера Мухтара Аблязова, якого звинувачують у шахрайстві зі збитками для Казахстану у розмірі понад шість мільярдів доларів.

Генеральний прокурор Віктор Шокін просив спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана провести розслідування щодо Олени Тищенко.