В Адміністрації Президента повідомили, що на окремих ділянках фронту противник проводить демонстративний відведення важкого озброєння, імітуючи виконання Мінських угод. Пише НВ.

За словами спікера АП Андрія Лисенка, вчора на сході України встановилося повне затишшя. Вперше в цьому році не було зафіксовано жодного ворожого обстрілу українських позицій і населених пунктів. Польотів безпілотників противника на сході України вчора також не було.

В АП зазначили, що таким чином, можна говорити про виконання першого пункту Мінських домовленостей. У той же час, надзвичайно важливо, щоб така ситуація зберігалася і надалі - від цього залежить мирне врегулювання конфлікту, уточнив Лисенко.

Читайте також: Голова українського Інтерполу отримав статус учасника АТО безпідставно (відео)

Однак, незважаючи на усталене затишшя, Донбас залишається найнебезпечнішим регіоном - за інформацією українських спецслужб, на окремих ділянках фронту противник проводить демонстративний відведення важкого озброєння, імітуючи виконання Мінських угод.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

У той же час, по всій лінії зіткнення продовжують перебувати значні сили противника. До цих пір, не виведено зі сходу України російські військовослужбовці і техніка.

Також Лисенко нагадав, що вчора, в результаті підриву українських військовослужбовців на ворожій розтяжці, загинули двоє силовиків, четверо отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що російсько-терористичні війська протягом доби 10 вересня жодного разу порушили режим припинення вогню.