Москва готова обміняти засуджених у РФ кінорежисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка на двох ГРУшників, які перебувають під арештом у Києві.

Про це розповів керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан в ефірі каналу "112 Україна".

"Переговорна група "Офіцерського корпусу" минулими вихідними перебувала в Мінську, і ми зустрічалися з окремими представниками суміжної сторони. Нам було запропоновано провести обмін засуджених уже в Росії Сенцова і Кольченка на двох ГРУшників. Ми донесли цю інформацію до керівництва. На сьогоднішній день пропозиція іншої сторони – провести цей обмін хоч завтра. Залишається справа тепер за нашою стороною", – уточнив Рубан.

Читайте також: Адвокати Сенцова подали позов проти російських телеканалів

Нагадаємо, що 25 серпня Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Кольченко - до десяти років. Обох українців звинувачували у тероризмі. ФСБ затримала їх 11 травня 2014 року на акції протесту в Сімферополі. За деякий час активістів перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортові. 25 серпня засідання суду відбулося у Ростові-на-Дону.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Напередодні Європейський парламент прийняв резолюцію з вимогою звільнити українців.