Колишній директор центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Девід Петреус переконаний, що західним країнам час подумати про надання Україні систем захисту від танків супротивника.

"Я вважаю, що настав час західним країнам подумати про те, щоб надати Україні оборонні системи, які допоможуть тримати оборону проти російських танків. Наприклад, такі, які зможуть поцілити на відстані в кілька кілометрів", – сказав він під час дискусійної панелі у рамках 12-ої щорічної зустрічі Ялтинсько-європейської стратегії в суботу, 12 вересня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому Петреус додав: "Чесно кажучи, це не змінить перебіг війни, але допоможе українським військовим захищати свою землю. У мене немає ілюзій щодо того, що це могло б допомогти українцям настільки розвинути свою армію, що вона зможе відкинути назад проросійські та російські частини, але це допоможе гідно тримати удар".

Читайте також: На Донбасі можливий заморожений конфлікт – Кучма

"Я вважаю, що дипломатичні зусилля і дипломатичні рішення допомогли би українським солдатам бути краще оснащеними. Я маю на увазі і бронежилети, і прилади нічного бачення, і транспортні засоби, і аптечки – усі засоби розвідки", – додав екс-голова ЦРУ.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, помічник держсекретаря США з питань Європи та Азії Вікторія Нуланд на Ялтинській європейській стратегії повідомила, що її країна виділила вже $244 млн на тренування та спорядження української армії.