Президент Петро Порошенко не отримував пропозиції обміняти, незаконно засуджених в РФ, українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка на, взятих у полон на Донбасі, офіцерів ГРУ РФ Алєксандрова та Єрофеєва.

Про це він заявив в інтерв'ю закордонним ЗМІ, повідомив журналіст Олівер Керолл.

На питання, чи відповідає дійсності повідомлення про пропозицію обміняти захоплених російських військових на Сенцова та Кольченка, Петро Порошенко відповів: "Не правда". Про це журналіст написав у своєму Facebook.

Водночас, український президент зазначив, що він не вважає рівноцінним обмін захоплених військових і режисерів.

"Це не питання обміну. Я намагаюся повернути українців додому. Упевнений в успіху, бо маю підтримку українського народу та солідарність усього міжнародного співтовариства. Але є велика різниця між цими людьми (військовими з РФ і незаконно засудженими українцями)", - процитував слова Порошенка журналіст.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомлялося раніше, Володимир Рубан в одному з інтерв`ю заявив, що Москва готова обміняти засуджених у РФ кінорежисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка на двох ГРУшників, які перебувають під арештом у Києві.

Читайте також: Кремль згодний обміняти Сенцова і Кольченка хоч завтра – Рубан

Нагадаємо, що 25 серпня Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Кольченко - до десяти років. Обох українців звинувачували у тероризмі. ФСБ затримала їх 11 травня 2014 року на акції протесту в Сімферополі. За деякий час активістів перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортові. 25 серпня засідання суду відбулося у Ростові-на-Дону.

Напередодні Європейський парламент прийняв резолюцію з вимогою звільнити українців.