До Державної думи РФ внесено законопроект, що забороняє визнавати екстремістськими книги світових релігій.

Про це передає УНН.

"Екстремістськими матеріалами не визнаються тексти священних писань - релігійні книги світових релігій", - йдеться в документі.

Автором проекту став депутат Держдуми Шамсаїл Саралієв, який відреагував на рішення Південно-Сахалінського міського суду про визнання екстремістськими кількох цитат з Корану.

"Моя позиція з цього питання принципова. Необхідно повністю раз і назавжди виключити судові перевірки священних писань. Всі ми знаємо, що є цінності, які непідвладні часу, які існували тисячі років до нас і будуть жити після нас. До таких вічних цінностей відносяться священні писання світових релігій, яких дотримуються мільярди чоловік. Ці тексти мають багатовікову історію, і не нам судити про них. Визнавати їх екстремістськими - це повний абсурд", - повідомив він.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: Хакери "Ісламської держави" зламали пошту британських міністрів

Як зазначали ЗМІ, глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав "розібратися" з суддею і прокурором, які визнали екстремістською книгу "Благання до бога: її значення і місце в ісламі" і назвав їх шайтанами.

Однак в Генеральній прокуратурі РФ вважають такі заяви Кадирова неприпустимими.

Як повідомлялося раніше, в Росії пропонують прирівняти сталінізм до екстремізму.