Перший президент України висловив своє ставлення до товарної блокади окупованого Криму, яка в неділю стартувала на адмінкордоні Херсонської області з півостровом.

В інтерв'ю "Гордону" Кравчук заявив, що влада повинна всіляко підтримати акцію.

"Є таке російське прислів'я:" Краще пізно, ніж ніколи". Так, можна сказати, що блокада Криму запізнилася. Але це перший реальний сигнал і для української влади, і для російської влади, і для кримських маріонеток, і для міжнародного співтовариства. Громадянське суспільство України не хоче більше годувати чужу армію. Більше 80% населення України зараз підтримують цю громадянську акцію", - підкреслив Леонід Кравчук.

Читайте також: Рух до НАТО очолив Леонід Кравчук

Він вважає також, що така блокада посилить патріотичні проукраїнські настрої на окупованому півострові.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ми повинні зробити все для того, щоб люди, які там живуть, могли приїхати на територію України, де будуть побудовані спеціальні оптові ринки, і купити будь-який продукт. Гроші залишаться на нашій території, підуть до бюджету, а люди отримають необхідні товари, і ми не будемо годувати невідомо кого. Таку ідеологію і практику я повністю підтримую, іншої альтернативи у нас немає ", - сказав політик.

"А заяви із серії "якщо ми хочемо, щоб Крим приєднався до України швидше, повинні постачати всім продукти харчування, у тому числі, і бойовикам, і флоту", абсурдні. Бажання жити в Україні у кримчан виникне тоді, коли вони зрозуміють, що без України у них перспектив немає. А зрозуміють вони це тоді, коли ми їм покажемо, що без українських товарів, без української води та електроенергії Крим існувати активно і ефективно не може. Я думаю, що це посилить українські настрої в Криму ", - пояснив Кравчук.