Співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки України під час спільної спецоперації проти організованої злочинної групи знайшли і вилучили 1,3 млн доларів і більше 40 млн гривень. Про це повідомила під час брифінгу речник СБУ Олена Гітлянська, передає УНН.

"Тим не менш, ми встигли вилучити більше 1,3 млн доларів. В офісах і помешканнях, де проводили обшуки. Ми вилучили більше 40 млн гривень, які формально мали бути у благодійному фонді, що фінансував АТО", - зазначила Гітлянська.

За її словами, перед обшуками, частину коштів зловмисники знищили.

Організована злочинна група через фіктивні підприємства і благодійний фонд виводила кошти, які жертвували на АТО.

"Під виглядом благодійного фонду в який люди несли останні копійки для того, щоби купити бронежилети, каски для наших бійців. Гроші переводилися через фіктивні фірми. Сьогодні в офісах ми вилучили більше 210 печаток підприємств. Ці кошти переводилися через один відомий банк в готівку і зникали у невідомому напрямку", - зазначила Гітлянська.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Читайте також: Причина арешту Корбана – звичайний кримінал - експерт

Потім, сказала вона, за ці кошти купувалися машини і предмети розкоші. Ці підприємства не повернули до бюджету більше 30 млрд гривень валютної виручки. Вона наголосила, що це тільки перші здобутки спецоперації.

"Також в офісах, начебто, благодійних фондів, партій було вилучено багато зброї і також ми бачимо, що через цей благодійний фонд, а також через інші незаконні оборудки фінансувалась, фактично, приватна армія, яка формально називалася особистою охороною. Прошу не плутати з добровольчими батальйонами", - повідомила Гітлянська.

Вона сказала, що ця "армія" не володіла цією зброєю легально.

Джерела в ГПУ повідомляють, що в центральному офісі партії УКРОП в Дніпропетровську виявили понад мільйон доларів, автомати Калашникова зі збитими номерами і апаратуру для прослуховування. Про це інформує таклеканал 112 Україна.

Також було знайдено велику кількість печаток юридичних осіб, зареєстрованих у Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях, а також оригінальну печатку Управління комунальної власності Дніпропетровської міської ради.

Читайте також: Арешт Корбана: Філатов скликає мітинг в Дніпропетровську

Комплекс прослушки, який виявився в офісі партії, дозволяє здійснювати незаконне прослуховування в різних стандартах стільникового зв'язку. Такого комплексу немає навіть у вітчизняних спецслужб, стверджує джерело.

Нагадаємо, 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ і Генпрокуратура розпочали широкомасштабну спецоперацію з затримання організованої злочинної групи. Під час спецоперації затримали голову партії УКРОП Геннадія Корбана.

Наразі Геннадій Корбан перебуває у головному слідчому управлінні ГПУ у Києві.