Гросмейстер Гаррі Каспаров закликає Захід приборкати Росію. Про це пише заступник редактора Financial Times Джон Торнхіл в огляді книжки Каспарова "Зима близько: чому Володимира Путіна і ворогів вільного світу слід зупинити".

У цій книжці Каспаров критикує російського президента. Автор наполягає, що Захід робить трагічну помилку, замирюючи Путіна в питанні України. Натомість, Каспаров закликає Захід ізолювати російського лідера, накласти жорсткі санкції на всіх спільників Кремля і дати Києву важке озброєння.

"Диктатори зупиняються, коли їх зупиняють", - цитує Торнхіл автора книжки.

Також журналіст виділяє твердження про те, що Заходу слід провадити більш рішучу і етичну зовнішню політику, що останнім часом вийшло з моди.

На думку Каспарова, найбільш етична зовнішня політика є і найбільш ефективною, адже підсилює міжнародну безпеку, бо наполягає на дотриманні права.

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Читайте також: Путін - мафіозний бос Росії - Каспаров

"Країна, яка не поважає права власного народу, не поважатиме й прав сусідів," - пише Каспаров, цитуючи відомого дисидента Андрія Сахарова.

Джон Торнхіл підсумовує, що книгу Каспарова варто прочитати кожному політику, який має справу з Росією.