Один із головних опозиціонерів Росії Гаррі Каспаров розповів журналістам DW про своє ставлення до Володимира Путіна. На його думку, президента РФ знищить його ж власне оточення.

Головним чинником повалення путінського режиму стане тиск з боку світових держав. Каспаров вважає, що оточення президента знищить його після того, як він проявить слабкість.

"Останні роки Путін править Росією, як мафія. Мафіозний бос повинен бути непереможним. У той момент, коли найближче оточення відчує його слабкість, вони усунуть його", - заявив видатний шахіст.

Каспаров запевняє, що таких людей, як Путін, можна прибрати за лічені дні, а можна і терпіти їх цілими роками. Все залежить від зовнішнього тиску.

"Популярність Путіна в Росії і його домагання на владу ґрунтуються на іміджі Росії як фортеці добра, оточеній імперіями зла, які прагнуть знищити Росію-мати", - додав Каспаров.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Читайте також: Багаторазового чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова дискваліфікували

Гаррі Каспаров є наймолодшим чемпіоном світу з шахів. Сьогодні також стало відомо, що його дискваліфікували на два роки через підозру у корупції.

Вперше про свою неприязнь до режиму Путіна шахіст заявив ще у 2005 році. Відтоді він очолює опозиційні рухи у РФ та виступає проти зовнішньої агресії РФ. Каспаров засуджує дії Росії щодо анексії Криму та війни на Донбасі.