Комісія з етики Міжнародної шахової федерації (FIDE) вирішила дискваліфікувати багаторазового чемпіона світу з цього виду спорту Гаррі Каспарова. Її представники відсторонили спортсмена від будь-якої діяльності, пов'язаної з федерацією.

Про це повідомляє "DW".

У заяві федерації йдеться, що Каспарову на два роки заборонено займати будь-яку посаду в FIDE і її структурах. Аналогічне рішення було прийнято і щодо колишнього генсека FIDE та керівника шахової федерації Сінгапуру Ігнатіуса Леонг.

Читайте також: УЄФА покарала чотири федерації через поведінку вболівальників

Як повідомлялося раніше, Каспарову і Леонгу висунули звинувачення про порушення морального кодексу цієї організації. Зазначалося, що в 2014 році Каспаров заплатив Леонг $ 500 тис, щоб забезпечити собі на виборах президента федерації голоси членів країн азіатського регіону.

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще