З третьої спроби депутатам вдалося зібрати необхідну кількість голосів й прийняти правку щодо захисту прав сексуальних меншин на працю в Трудовому кодексі.

"На нашому боці правда, сімейні цінності для нас – основні. Жодних одностатєвих шлюбів в Україні не буде, але це рішення – перемога", - заявив після голосування спікер Верховної ради Володимир Гройсман.

Прийнята правка забороняє звільняти людину з роботи за ознакою раси, статі, політичних чи релігійних переконань, а також – сексуальної орієнтації.

Читайте також: Сім депутатів правлячої коалції встали на шляху України до безвізового режиму

За годину до цього сімь депутатів правлячої коаліції проголосували проти цієї правки, після чого в засіданні Ради була оголошена перерва "для політичної консультації".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зранку під будівлею парламенти проходить мітинг "Тисни", учасники якого вимагають депутатів прийняти 4 закони, які залишилися в пакеті обов'язкових для надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.