Військовий експерт Олексій Арестович на своїй сторінці у соціальних мережах висловив думку, що практично від учорашнього дня злам та заміна політичного режиму в жорсткому варіанті стали неминучими.

"Система не може вирішити завдання, які з кожним днем зростають. Це яскраво продемонстрував арешт Корбана - 500 людей затримували, 10 слідчих вели справу. А потім його відпустили.

Не тому, що Корбана не було за що засудити? Потрібно було просто зібрати доказову базу і пред'явити її. Це елементарно!. Але навіть таке завдання влада провалює. Що вже казати про управління країною, реформи та нові завдання, які ставить суспільство?" - коментує "Знай" Олексій Арестович.

Читайте також: На подвір'ї екс-регіонала і депутата міськради Ужгорода стався вибух

- Люди знову вийдуть на Майдан?

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

- Це може бути і Майдан, і "палацовий" переворот. І станеться це через новий консенсус олігархів, які об'єднаються.

- Чи має Україна лідерів для такого сценарію?

- Лідери тут не потрібні. Революція відбувається по волі історичного процесу. Я одним з перших вийшов на Майдан – і не через лідерів. Люди виходили стихійно. З цього усе й почалося. Так звані лідери Майдану і замовники, просто не розуміли, що насправді відбувається.

Контреліта в країні уже сформована. Це молоді люди, народжені в 70 – 80-х роках, які хочуть жити за західними стандартами. Вони стануть ядром нового протесту.

- Скільки часу Ви б дали нинішній владі?

- Я думаю до осені наступного року цей режим впаде. Система буде зламана в своїй основі. Але все може статися і раніше. Згадайте початок Майдану – 20 листопада ще ніхто не думав про масові протести, а після побиття студентів площа закипіла людьми. Зараз може статися якась серйозна подія, яка буде каталізатором.

- Чи буде влада чинити спротив?

- Без заворушень та трупів ми не обійдемося. Треба розуміти, що країна проходить дуже важкі історичні часи. Але система слабка – арешт Корбана це продемонстрував. Можна зловити та посадити до в'язниці простого активіста, а от з Корбаном влада обламала зуби. До того ж, влада не контролює повністю всю територію України, навіть ту, де немає сепаратистів. Згадайте хоча б добування бурштину в Житомирській та Рівненській областях! Остання спроба заїхати туди Нацгвардії та взяти ситуацію під контроль завершилась поразкою.

Країна стрімко втрачає суверенітет.

Читайте також: Саакашвілі витратив на свою рекламу три мільйони гривень з грошей для АТО

- Як на майбутній переворот подивляться західні партнери України?

- Такі речі, як революції та зміни режимів трапляються всупереч думкам та сподіванням будь-кого. Тому Захід просто промовчить.

- Але днями депутати проголосували за ряд важливих законопроектів, які наближають нас до безвізового режиму. Що буде з європейською Україною у випадку наступного перевороту?

- Я проти вступу України до ЄС, як і проти вступу до ТС. У нас 45 мільйонів населення, ми у вигідному географічному положенні, маємо багато ресурсів і можемо собі дозволити залишатися осторонь якихось союзів.

Безвізовий режим – це казки. Я повернувся з Європи – і можу сказати, що тим же мексиканцям можна перебувати на території ЄС без усіляких віз 90 днів. І ЄС не просив у Мексики прийняття якихось там законів! Нам ставлять умови через те, що Європа нас боїться, бо бачить у нас конкурента. Ми маємо велику територію, хороший промисловий потенціал, розумних та працьовитих людей. Я спілкувався у Європі з депутатами Європарламенту – вони бояться, що ми розгойдаємо їх човен, якщо нас приймуть у ЄС.

- Чому ж влада робить акценти на безвізовому режимі?

- Влада розуміє, що хоче активне суспільство – такого у нас 15 – 20%. І "розводить" громадян цими обіцянками. А тим часом Порошенко будує в Україні такий собі "хутірський путінізм", але у нього не виходить навіть це.