Замість того, аби зробити правила гри для олігархів більш чесними, влада намагається замінити одні бізнес-еліти іншими, стверджує журнал "Корреспондент".

"Відбувається звичайний перерозподіл впливу - деякі олігархи зараз ослабнуть, інші втратять своє становище", - вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

На думку експертів, опитаних виданням, перерозподіл може відбутися "на користь навколопрезидентського оточення" подібно до того, як це колись відбулося в Росії.

Також вони вважають, що переслідування олігархів не стільки загрожує їхньому бізнесу, скільки економіці України.

Читайте також: Депутати бояться створення Агенції з повернення нерухомості

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Будь-які дії влади, які погіршують економічний клімат в цілому або точково вражають великих суб'єктів бізнесу, завжди шкідливі для економіки", - вважає політолог Володимир Лановий.

На думку аналітика Олександра Паращого, у країні "немає політичної волі" для унеможливлення корупційних схем і перетворення олігархів на великих бізнесменів.